مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۶ آذر ۱۳۹۰ - ۰۸:۱۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: ماهواره Agile با بررسی یک ابرنواختر در کهکشان راه شیری کشف کرد که این جرم کیهانی همانند یک دستگاه شتابگر ذرات عمل می‌کند

کهکشان راه شیری

ستاره شناسان آژانس فضایی ایتالیا با استفاده از ماهواره Agile ردپای واضحی از برخوردهای میان پروتون‌ها و گازهایی که در اطراف ابرنواختر W44 می‌چرخند را شناسایی کردند.

اطلاعات جمع آوری شده توسط این ماهواره می‌توانند مسئله شناسایی چشمه پرتوهای کیهانی پر انرژی را به روشی واضح حل کنند.

پرتوهای کیهانی که اصولاً از پروتون‌ها و الکترون‌ها تشکیل شده‌اند ذراتی پر انرژی هستند که به دفعات انرژی آنها بیشتر از انرژی است که در دستگاه‌های شتابگر به دست می‌آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، منشا این ذرات که به طور ثابت سیاره ما را از اعماق کیهان بمباران می‌کنند به صورت یک راز باقیمانده است.

ماهواره Agile (آشکارساز نجومی گامایی در تصاویر فوق سبک) که برای مطالعه جهان پر انرژی طراحی شده است، در آوریل 2007 پرتاب شد.

ستاره شناسان پروژه این ماهواره با مطالعه بر روی یک سری از ابرنواخترها در کهکشان راه شیری مشاهده کردند که اطلاعات مربوط به ابرنواختر W44 به وضوح حضور پروتون‌های شتاب گرفته‌ای را نشان می‌دهد که با گاز پیرامون ابرنواختر برخورد می‌کنند.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "از مدتها فرضیه وجود پروتون‌های پر انرژی مربوط به این نوع از پدیده‌ها مطرح شده بود اما تا پیش از این هرگز این پروتون‌ها مشاهده نشده بودند و امروز ما با ماهواره Agile توانستیم این تئوری را تائید کنیم."

برپایه مدل‌های کنونی، بخشی از مواد منفجره در طول انفجارات ابرنواختری می‌توانند در انرژی‌های بسیار بالا شتاب بگیرند و با مواد بین ستاره‌ای برخوردهای شدیدی را به وجود آورند.

در این تحقیقات، دستگاه‌هایی که بر روی Agile نصب شده‌اند کاهش بعضی از انواع ذرات (پیوندهای خنثی) را شناسایی کردند و ردپای واضحی از وجود پروتون‌های شتاب گرفته‌ای را که با مواد اطراف خود برخورد می‌کنند تشخیص دادند.

کد خبر 152299
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز